Фонд державного майна виставив на аукціон контору в Олевську зі стартовою ціною 1 гривня

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях оголосило аукціон з продажу нежитлового приміщення в Олевську, Коростенського району, Житомирської області, за символічну ціну в 1 гривню. Оголошення було опубліковане 24 серпня 2024 року в системі «Прозорро.Продажі».

Об’єкт приватизації – це нежитлове приміщення площею 50,5 кв.м, яке включає кілька кабінетів і коридор. Будівля має фундамент зі стрічкового буту, цегляні стіни, дерев’яні перекриття і металопрофільний дах. Приміщення забезпечене централізованим водопостачанням, водовідведенням, електропостачанням та індивідуальним опаленням. Балансоутримувачем об’єкта є Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, а земельна ділянка площею 0,0098 га перебуває у його користуванні.

Стартова ціна об’єкта відповідає його балансовій вартості – 1 гривня. Аукціон заплановано на 13 вересня 2024 року, а розмір гарантійного внеску складає 20 копійок.

Наталія Омельченко, заступник начальника Регіонального відділення Фонду держмайна по Житомирській та Рівненській областях, зазначила, що таких об’єктів з балансовою вартістю 1 гривня в області є кілька десятків. Фонд планує виставити їх на аукціон для перевірки ефективності продажу за такою моделлю, але залишає за собою право зупинити аукціон у випадку виявлення змови або значного заниження ціни.

Варто зазначити, що продаж об’єктів зі стартовою ціною 1 гривня є частиною стратегії Фонду держмайна, спрямованої на приватизацію непрацюючих державних приміщень для залучення інвестицій та створення нових робочих місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *