Прокуратура повернула ПТУ приміщення овочесховища в центрі Житомира, яке орендували 15 років

Північно-західний апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції та визнав недійсним договір оренди приміщення Центру професійно-технічної освіти (ПТУ) у Житомирі, вартістю 1,8 млн грн. Орендар — місцевий підприємець, зобов’язаний повернути будівлю закладу. Про це повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури 4 вересня 2024 року.

Йдеться про будівлю площею майже 60 кв.м, яку використовував підприємець понад 15 років. Початковий договір оренди був укладений з регіональним відділенням Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях. Однак пізніше договір продовжили з внесенням змін, які дозволяли використання приміщення для будь-яких потреб, що суперечило законодавству. Відповідно до закону, приміщення освітніх закладів можуть здаватися в оренду лише для діяльності, пов’язаної з освітнім процесом.

Житомирська окружна прокуратура подала позов про визнання недійсним договору оренди, але суд першої інстанції відхилив позов. Проте апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та скасував додаткову угоду до договору.

Ця справа є частиною ширшої кампанії прокуратури щодо повернення незаконно орендованих приміщень освітніх закладів. Наразі в судах розглядаються ще три аналогічні справи, що стосуються приміщень загальною площею 637 кв.м і вартістю 16 млн грн.

У постанові апеляційного суду від 27 серпня 2024 року йдеться про позов Житомирської окружної прокуратури до Фонду держмайна та підприємця Ігоря Гуляєва. Зокрема, суд визнав недійсною додаткову угоду до договору оренди від 2009 року та зобов’язав підприємця повернути приміщення за адресою: вул. Львівська, 20, у користування Центру професійно-технічної освіти Житомира.

Варто зазначити, що це приміщення спочатку було передане в оренду для розміщення майстерні по прирізці скла. Підприємець, який орендував приміщення, займається роздрібною торгівлею будівельними матеріалами та сантехнікою, а його підприємство спеціалізується на виготовленні склопакетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *